• 60 dagers bytterett
 • Fri frakt v. kjøp over 600 NOK
 • Ingen tollgebyr
 • Norsk returadresse
Choose language

VASK OG PLEIE

Vi anbefaler at du som utgangspunkt alltid følger instruksjonen på produktets vaskelapp. Unngå bruk av skyllemiddel, optisk hvitt og blekemiddel. Vi anbefaler DAMAVASK, vårt spesialutviklede vaskemiddel, som utover vask også beskytter og frisker opp igjen fargene. Unngå bløtlegging og fjern flekker med et flekkfjerningsmiddel uten optisk hvitt før du vasker produktet. Følg alltid instruksjonen på flekkfjerningsmiddelet. Fargede produkter vaskes separat de første gangene.

Sengetøy, bordtekstiler og kjøkkenhåndklær vevd av 100% bomull

Vi anbefaler at du folder produktet helt ut før vask, og at du unngår å overfylle vaskemaskinen. Vaskes ved 60°C. Produktet strekkes lett etter vask. Hvite damaskprodukter tåler vask ved 95°C.

Bordtekstiler med overflatebehandling

Vask ved max 60°C. Rulles og strykes ved max. 150°C. Hvite duker med overflatebehandling er som utgangspunkt litt mer offhvite enn hvite duker uten overflatebehandling.

Bordtekstiler vevd av 100% lin

Produktene tåler opp til 60°C, men vi anbefaler at de vaskes ved 40°C. Produktet strekkes lett etter vask og strykes enten i fuktig tilstand eller med damp.

Oppvaskhåndklær vevd av 50% bomull og 50% lin

Oppvaskhåndkleet ditt får best mulig tørreevne ved å legges i kaldt vann i 24 timer før første vask. HUSK å folde oppvaskhåndkleet helt ut før det legges i bløt. Vaskes ved 60°C.

Kjøkkenkluter og oppvaskhåndklær vevd av 100% lin

Du oppnår best mulige tørreevne ved å legge produktet i kaldt vann i 24 timer før første vask. Vaskes ved 60°C. HUSK å folde produktene helt ut før de legges i bløt, og strekk dem lett etter vask. Vi anbefaler at du bruker damp når du stryker produktene.

Frotté vevd av 100% bomull

Vi anbefaler at du legger frottéhåndklærne i kaldt vann  1-2 timer og deretter vasker dem på 60°C. Det vil få løkkene til å låse seg - og du minimerer risikoen for tråduttrekk. Hvite damaskprodukter tåler vask ved 95°C

Kimono vevd av 100% bomull

Produktene tåler opp til 60°C, men vi anbefaler at de vaskes ved 40°C.

BASE puter, clutch og veske av 100% bomull

Vi anbefaler vask ved max 60°C. Produktet strekkes lett etter vask og strykes enten i lett fuktig tilstand eller med damp.

Puter og pledd av ullstrikk

Vask ved 30°C på ullprogram og bruk spesialvaskemiddel for ull. Strekk produktet lett i fasong og la det tørke liggende.

Dukunderlag - phtalat-fri PVC-belagt frotté

Tåler vask ved 95°C og tørketrumling ved 95°C. Det anbefales å vaske og tørke pvc-belagte tekstiler sammen med ubelagte tekstiler i forholdet 1:1. Herved sikrer du tilstrekkelige kanaler til transport av vannet når tekstilene presses sammen, og du unngår at dukunderlaget klistres sammen.

Brug for supplerende veiledning?

Her har du en rekke gode råd til hvordan du vasker og pleier damaskproduktene dine så de holder seg best og lengst mulig:

 • Duker, sengetøy og laken bør sentrifugeres med høyst 800 omdreininger, da det sliter vesentlig mindre på produktene.

 • Håndvask er ikke mer skånsomt enn maskinvask. Med mindre vaskesymbolerne anviser annet, anbefaler vi at du vasker i maskin. Eventuelt kan du bruke maskinens forvaskeprogram.

 • For å beskytte damaskproduktenes farge, bør du bruke vaskemidler uten blekemiddel og/eller optisk hvitt. Bruk med fordel DAMAVASK, som kan kjøpes her på nettsiden eller hos en av våre forhandlere.

 • Dosér alltid etter veiledningen på emballasjen. Overdreven bruk av vaskemidler kan forårsake allergier og hudproblemer.

 • Frottéhåndklær, oppvaskhåndklær og kjøkkenhåndklær bevarer sine absorberende egenskaper aller best om du unngår bruk av skyllemiddel. Skyllemiddel kan dessuten skade damaskproduktenes klare farver. Velger du allikevel å bruke skyllemiddel, så følg doseringsveiledningen på emballasjen.

 • Vask hvite/lyse produkter for seg.

 • Frottéhåndklær og lignende bør ikke vaskes sammen med damaskduker og sengetøy.

 • Unngå å overfylle maskinen. Dermed unngår du at det oppstår permanente folder, som kan være umulige å stryke bort, og produktet kan få slidlæg.

 • Tørketrumling sliter unødvendig hardt på damaskduker og sengetøy.

 • Ull må aldri tørketumles.

 • Flekker bør alltid behandles før vask. Følg anvisningen på flekkfjerningsmiddelet, og prøv det alltid først på et mindre synligt sted, for å være sikker på at stoffet og fargen tåler det.

 • Om Georg Jensen Damask

  Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

  Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

  I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.