Velg språk

VASK OG PLEIE


Vi anbefaler at du som utgangspunkt alltid følger instruksjonen på produktets vaskelapp. Unngå bruk av skyllemiddel, optisk hvitt og blekemiddel. Vi anbefaler DAMAVASK, vårt spesialutviklede vaskemiddel, som utover vask også beskytter og frisker opp igjen fargene. Unngå bløtlegging og fjern flekker med et flekkfjerningsmiddel uten optisk hvitt før du vasker produktet. Følg alltid instruksjonen på flekkfjerningsmiddelet. Fargede produkter vaskes separat de første 2-3 gangene.

Sengetøy, bord- og kjøkkentekstiler vevd av 100% bomull

Vi anbefaler at du folder produktet helt ut før vask, og at du unngår å overfylle vaskemaskinen. Vaskes ved 60°C. Produktet strekkes lett etter vask. Hvite damaskprodukter tåler vask ved 95°C.


Overflatebehandlede bordtekstiler vevd av 100% bomull (Merket Rucostar)

Vask ved max 60°C. Rulles og strykes ved max. 150°C. Hvite duker med overflatebehandling er som utgangspunkt litt mer offhvite enn hvite duker uten overflatebehandling. Bevarer den flekkavvisende effekten i opp til 10-15 vask.


Akrylbelagte duker vevd i 100% bomull

Vaskes på 30°C. Strekk produktet lett etter vask. Skal strykes på baksiden, da dette hjelper til å opprettholde effekten av akrylbelegget.


Bordtekstiler vevd av 100% lin

Ettersom lin er antiseptisk fra naturens side, anbefaler vi skånevask ved 40°C.  Produktet strekkes lett etter vask og strykes enten i fuktig tilstand eller med damp.


Dukunderlag - phtalat-fri PVC-belagt frotté

Tåler å vaskes på 95°C og tørketrumling på middels varme. Det anbefales å vaske og tørke belagte tekstiler sammen med ubelagte tekstiler i forholdet 1:1. På denne måten sikrer du tilstrekkelige kanaler til å transportere bort vannet når tekstilene presses sammen. Strykes kun på frottésiden.


Oppvaskhåndklær vevd av 50% bomull og 50% lin

Før du begynner å bruke oppvaskhåndkleet, anbefaler vi at du legger det i kaldt vann i 24 timer, og derefter vasker det på 60°C. På denne måten oppnår du best mulig tørreevne helt fra starten. Husk å folde oppvaskhåndkleet helt ut før du legger det i bløt.


Kjøkkenkluter, kjøkkenhåndklær og oppvaskhåndklær vevd av 100% lin

Før du begynner å bruke produktet, anbefaler vi at du legger det i kaldt vann i 24 timer, og derefter vasker det på 60°C. På denne måten oppnår du best mulig tørreevne helt fra starten. Husk å folde produktet helt ut før du legger det i bløt. Vask ved 60°C. Strekk produktet lett etter vask. Vi anbefaler å bruke damp når du stryker.


Frotté vevd av 100% bomull

Før du bruker frottéen for første gang, anbefaler vi å legge det i kaldt vann i ca. en time, før du vasker det på 60°C. Dette gjør at løkkene låser seg, og du minimerer risikoen for tråd-uttrekk. Samtidig får du den best mulige tørreevne helt fra starten. Farget frotté vaskes på 60°C. Hvite damaskprodukter tåler vask på 95°C.


Kimono vevd av 100% bomull

Produktet tåler vask på 60°C, men vi anbefaler at du vasker det på 40°C. Strekk produktet lett etter vask.


Kimono vevd av 100% lin

Ettersom lin er antiseptisk fra naturens side, anbefaler vi skånevask ved 40°C. Strekk lett etter vask. Vi anbefaler å bruke damp når du stryker.BASE clutch og veske av 100% bomull

Vi anbefaler vask ved max 60°C. Produktet strekkes lett etter vask og strykes enten i lett fuktig tilstand eller med damp.


Puter og pledd av ullstrikk

Vask ved 30°C på ullprogram og bruk spesialvaskemiddel for ull. Strekk produktet lett i fasong og la det tørke liggende.


Pledd av 100% bomull

Vaskes separat på 30°C ullvask, strekk pleddet lett og la det tørke liggende flatt.


TRIPP pledd i 100% lammeull

Skal renses.


KUBUS puter og sengeteppe av 60% bomull og 40% viskose

Kan renses eller vaskes separat ved 40°C.


FACET sengeteppe i 100% bomull

Vask ved 30°C. Strekkes lett etter vask.


Juletreteppe vevd av 100% bomull

Vi anbefaler vask på 60°C. Strekk teppet lett etter vask.CHINDI fillerye vevd i 100% bomull

Vi anbefaler vask ved 60°C. Strekkes lett etter vask.


Brug for supplerende veiledning?

Her har du en rekke gode råd til hvordan du vasker og pleier damaskproduktene dine så de holder seg best og lengst mulig:

 • Duker, sengetøy og laken bør sentrifugeres med høyst 800 omdreininger, da det sliter vesentlig mindre på produktene.

 • Håndvask er ikke mer skånsomt enn maskinvask. Med mindre vaskesymbolerne anviser annet, anbefaler vi at du vasker i maskin. Eventuelt kan du bruke maskinens forvaskeprogram.

 • For å beskytte damaskproduktenes farge, bør du bruke vaskemidler uten blekemiddel og/eller optisk hvitt. Bruk med fordel DAMAVASK, som kan kjøpes her på nettsiden eller hos en av våre forhandlere.

 • Dosér alltid etter veiledningen på emballasjen. Overdreven bruk av vaskemidler kan forårsake allergier og hudproblemer.

 • Frottéhåndklær, oppvaskhåndklær og kjøkkenhåndklær bevarer sine absorberende egenskaper aller best om du unngår bruk av skyllemiddel. Skyllemiddel kan dessuten skade damaskproduktenes klare farver. Velger du allikevel å bruke skyllemiddel, så følg doseringsveiledningen på emballasjen.

 • Vask hvite/lyse produkter for seg.

 • Frottéhåndklær og lignende bør ikke vaskes sammen med damaskduker og sengetøy.

 • Unngå å overfylle maskinen. Dermed unngår du at det oppstår permanente folder, som kan være umulige å stryke bort, og produktet kan få slidlæg.

 • Tørketrumling sliter unødvendig hardt på damaskduker og sengetøy.

 • Ull må aldri tørketumles.

 • Flekker bør alltid behandles før vask. Følg anvisningen på flekkfjerningsmiddelet, og prøv det alltid først på et mindre synligt sted, for å være sikker på at stoffet og fargen tåler det.

 • Les mer om flekkfjerning
  Om Georg Jensen Damask

  Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

  Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

  I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.