Vaskekluter

Herlige vaskekluter i 100 % egyptisk bomullsfrotté er populære klassikere som sikrer velvære for kropp og sjel.

Mild og skånsom hverdagsluksus


En vaskeklut er en praktisk hverdagsluksus som spesielt brukes til å vaske ansikt og kropp. Våre myke vaskekluter vevd i den velkjente damaskkvaliteten du kjenner fra vår frottékolleksjon. Den tykke frottéen gjør vaskeklutene behagelige å ta på og opplagte til rengjøring og vask som krever en myk og skånsom klut. For eksempel som en ren luksus i morgenstundens rutiner? Eller når familien skal på tur og det er bruk for litt ekstra hverdagsluksus? Vaskeklutens lekre kvalitet gir dem enestående tørkeegenskaper og en mykhet som føles mild og skånsom mot huden. I vår kolleksjon finner du vaskekluter i mange forskjellige farger som enkelt kan tilpasses innredningen og kolleksjonens øvrige frottéhåndklær. Vaskeklutene er tilgjengelige i størrelsen 32x32, noe som gjør dem enkle og praktiske å ha med på farten. Vaskeklutene er pyntet med et innvevd Georg Jensen Damask-logo som en ekstra stilig detalj i designet.

Stilig luksus i hverdagen


I vår frottékolleksjon finner du et stort utvalg av lekre vaskekluter i mange forskjellige, tidløse farger. Det store fargeutvalget gjør det mulig å matche vaskeklutene med kolleksjonens øvrige håndklær, gjestehåndklær, badehåndklær og badematter, slik at det skapes en rød tråd i baderommets tekstiler. Vil du heller ha en fargefest, kan du enkelt mikse på kryss og tvers og skape kontraster i uttrykket. Uansett hva du foretrekker, skal det ikke så mye til for å endre stilen på badet. Ofte er det ikke mer enn et par enkelte virkemidler som skal i spill når rommet trenger en frisk pust. Eksperimenter deg frem og skap fargekombinasjoner som gjenspeiler din personlige stil.

Utover at de har mange praktiske egenskaper, utmerker vaskeklutene seg også med en lang holdbarhet. Vaskeklutene kan raskt vaskes og brukes flere ganger – faktisk blir vaskeklutenes tørkeegenskaper bare bedre jo mer de brukes. En praktisk hverdagsluksus som er holdbar – både i design og levetid.

Et godt tips


Vaskeklutene er først og fremst praktiske i hverdagen, men de kan også enkelt brukes som en liten luksus på badet ved spesielle anledninger. Du kan for eksempel rulle vaskeklutene dekorativt i en kurv og bruke dem som individuelle gjestehåndklær neste gang du har venner eller familie på middag. En liten detalj som man kjenner fra hotell- og spaopphold og som dine gjester helt sikkert vil sette pris på. Vaskeklutene er dessuten også velopplagte som en omtenksom gave. Bruk dem for eksempel som et alternativ til blomsterbuketten neste gang du er invitert til middag.

Vask og pleie


Vi anbefaler alltid at du begynner med å legge dine nye vaskekluter i bløt i kaldt vann i ca. 1 time før de vaskes første gang. Etter bløtlegging vasker du vaskeklutene ved 60°C. På denne måten sikrer du at vaskeklutene dine har den beste tørkeevnen fra starten. Denne fremgangsmåten vil også få løkkene til å låse seg sammen, noe som minimerer risikoen for tråduttrekk. Vi fraråder dessuten alltid å bruke tøymykner når du vasker vaskeklutene dine. Tøymykner legger en hinne rundt fibrene, noe som resulterer i at tørkeevnen reduseres.