• Det går med ca. 23.600 enkelttråder i en Arne Jacobsen damaskduk på 165 x 260 cm.
• Det tar opptil 2 dager å tre en vev.
• Der går tre måneder fra et sett sengetøy settes i gang på veveriet, til det ligger klart i skredderiet.
Vi benytter egyptisk bomull i de aller fleste av våre produkter. Egyptisk bomull er den fineste bomullsvarianten med de lengste fibrene, og dyrkes i de fleste bomullsproduserende land. Navnet er dermed snarere en kvalitetsbetegnelse heller enn et uttrykk for opprinnelsesland. Bomullens fiberlengde har stor betydning for kvaliteten. Lange fibrer gir et sterkere og finere garn. Dette betyr at bare 3-5% av avlingen over hele verden kan brukes i vår produksjon. Vi bruker imidlertid også kombinasjoner av bomull med lange og mellomlange fibrer, når funksjonalitet eller andre årsaker tilsier det. For eksempel i håndklær, blir løkkene vevd sammen med langfiber-bomull som gir ekstra mykhet, og basen som sløyfene er vevd på veves med en bomull med korte fibrer, da disse har bedre absorberingsevne. Det samme gjelder de kjøkkenhåndklærne der bomull med kortere fibrer er bedre til å absorbere og avgi væske.
I linproduksjonen bruker man det innerste laget av stengelen for å utvide fibrene og fremstille garnet. I sin naturlige form er å lin et grovt og relativt stivt materiale, men da vi ønsker en spesiell delikatesse i linen vår, har det krevd flere behandlingsprosesser for å oppnå akkurat riktig mykhet. Det unike med lin er at det er et meget slitesterkt materiale, som bare blir mykere i bruk. I tillegg har lin en rekke naturlige fordeler, som betyr at det er både termoregulerende og antiseptisk. Nesten all lin rt produsert i Europa fordi klimaet her er perfekt for det. Våre stoffer i 100% lin er både høstet og vevd i Europa.
Vi bruker ull i vår kolleksjon av accessories. Vi har puter og pledd i ulike typer ull. Fordelen med å bruke ull til puter og tepper, er at den har en spesielt god isolasjon og dermed varmer godt på kalde kvelder. Videre holder ull godt på fargene, den er motstandsdyktig og krøller ikke.
Lerretsbinding er den enkleste av de tre bindingene og brukes i for eksempel lakenene våre. Kjedetrådene går vekselvis over og under skuddtråden. Bindingen gir et svært slitesterkt produkt.
Denne bindingen, som også kalles Twill, danner et diagonalt mønster i stoffet. I kjøperbindinger går kjedetråden over to og under en skuddtråd. Fordi denne bindingen har færre bindingspunkter enn lerretsbindingen, er resultatet et meget smidig produkt, som vi blant annet kjenner fra våre kjøkkenhåndklær.
Kjedetråden går over fire og under en skuddtråd i en 5-bindingssateng. Denne bindingen gir en veldig glatt og glansfull overflate. Derfor er satengbindingen den mest brukte bindingen i våre duker og sengetøy. Sengetøy vevd med satengbindinger er dessuten preget av stor smidighet og høy pusteevne.