Velg språk
Vinduke

Vinduke

Marie von Ahm (f. 1980) er født og oppvokst i Danmark, men bor i dag i Barcelona. Herfra driver hun sin egen konsulentvirksomhet, hvor hun er rådgiver for noen av de største europeiske vinmerkene.

Siden 2007 har hun dessuten vært den første danske som ble permanent medlem av prestisjefulle Le Grand Jury Européen. Marie von Ahm har interessert seg for vin siden hun var 15 år gammel. Vin er hennes verden, både privat og profesjonelt. Når hun reiser har hun alltid med en blokk i vesken. Danske og utenlandske medier nyter godt av det når hun skriver fengende artikler om sin lidenskap for vin. De har stått i både Gastro og Fine Magazine, hun har også vært vinblogger på Føtex.dk
Marie er idékvinnnen bak vindukene, og var knutepunktet i skapelsen – som krevde de beste kartografene før vi kunne printe på våre damaskduker. Totalt ble det seks vinduker, som i dag brukes av profesjonelle til vinsmaking, presentasjon på messer og i gårds- og slottsbutikker. Selvfølgelig også på private bord hos de som deler Maries lidenskap for vin.

Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.