Velg språk

World Childhood Foundation i samarbeid med Georg Jensen Damask


Historien bak duken

I anledning av sin 60-årsdag designet H.M. Dronning Silvia av Sverige i 2003 en personlig påskeduk i samarbeid med den danske designeren Diana Holstein. Duken har siden den gang vekket glede hos den svenske kongefamilien, og nå lanseres det elegante designet i en helt annen sammenheng.

H.M. Dronning Silvia av Sverige
I kampen mot overgrep på barn
World Childhood Foundation ble grunnlagt i 1999 av H.M. Dronning Silvia av Sverige i samarbeid med 14 familiefond, private investorer og virksomheter, som alle delte den samme visjonen – å beskytte barns rett til en sikker barndom og forbedre levevilkårene for utsatte barn. I dag jobber fondet primært som inkubator for lokale tiltak som søker å hindre vold og seksuelt misbruk av barn. Siden 1999 har utallige prosjekter mottatt støtte fra Childhood-fondet, og flere tusen barn har derfor fått en tryggere barndom – fri fra overgrep og vold.

2019 markerer 20-året for grunnleggelsen av World Childhood Foundation, og i den anledning har H.M. Dronning Silvia besluttet å låne bort designet fra sin personlige påskeduk til fondets formål. For hver solgte duk i Norge går NOK 950 ubeskåret til World Childhood Foundations prosjekter.

Les mer om World Childhood Foundation her.

En duk med en historie
Hos Georg Jensen Damask er vi stolte av å kunne bidra til World Childhood Foundation ved å veve og selge duken, og dermed støtte opp om forebyggingen av overgrep mot barn.  Det anslås at ett av fem barn i Sverige vil oppleve å bli offer for seksuelt misbruk på et tidspunkt i barndommen – og i mange deler av verden er dette tallet enda høyere (kilde: Stiftelsen Allmänna Barnhuset). Problemet er omfattende, og overgrepene finner sted i alle kulturer og samfunnslag.

Christian Borch, VP Product Management, håper at dukens helt spesielle historie og formål kan gi anledning til samtaler om barns trivsel hver gang den brukes:

”Det betyr mye for oss i Georg Jensen Damask å kunne støtte World Childhood Foundation i deres sak. Vi er derfor svært takknemlige for at H.M. Dronning Silvia har sagt ja til å bruke sitt personlige design til å samle inn midler til organisasjonen og ikke minst til å skape oppmerksomhet om hvordan vi unngår overgrep mot barn og unge. En duk lever lenge og gir god anledning til å prate om vanskelige emner når familie og venner samles rundt bordet. Mitt håp er at flere vil spre budskapet om H.M. Dronning Silvias innsats via World Childhood Foundation og dermed være med å bryte tausheten om overgrepene samt støtte organisasjonen aktivt eller økonomisk.”

Den unike duken er vevd av 100 % egyptisk bomull og prydet med H.M. Dronning Silvias personlige monogram. Duken er tilgjengelig i fargene White og Yellow. Ved kjøp av duken mottar man samtidig et Childhood-armbånd som en takk og et symbol på støtten til utsatte barn og organisasjonen. Armbåndet består av ti perler i forskjellige farger som hver symboliserer en artikkel i FNs barnekonvensjon – et vitne om at ethvert barn har rett til en barndom fri fra vold og seksuelle overgrep.

Klikk her, for å se H.M. Dronning Silvias Påskeduk.

Dronning Silvias Påskeduk - Yellow og White


Om Georg Jensen Damask

Gjennom generasjoner har Georg Jensen Damask designet og fremstilt damaskvevde kvalitetstekstiler til hjemmet. Fra den ydmyke starten på 1400-tallet til det Georg Jensen Damask man møter i dag, har håndverk, tradisjoner og design vært de bærende prinsippene i visjonen om å skape fornyelse med respekt for historien.

Tradisjonen med å samarbeide med Danmarks aller fremste arkitekter, designere og kunstnere sikrer en bred kolleksjon av damaskduker, løpere, dekkeservietter, sengetøy, frotté, kjøkkenhåndklær og annet tilbehør til hjemmet – selvsagt med utspring i den enkelte designers individuelle inspirasjon og stil.

I år 2000 ble vi utnevnt til Kongelig Hoffleverandør i Danmark. Utnevnelsen kom etter flere års samarbeid med det danske kongehuset, blant annet om en damaskduk som ble spesialdesignet til sølvbryllupet til Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik i 1992.