World Childhood Foundation i samarbeid med Georg Jensen Damask

I kampen mot overgrep på barn

I anledning av 20-årsdagen for grunnleggelsen av World Childhood Foundation i 2019 bestemte H.M. Dronning Silvia av Sverige, grunnlegger og æresleder i styret, at designet fra hennes personlige påskeduk skulle gå i produksjon til fondets formål. Duken har siden blitt vevd og solgt av Georg Jensen Damask, som håper at det spesielle designet kan bidra til å skape oppmerksomhet om brudd på barns rettigheter verden over. For hver solgte duk i Norge går NOK 950 ubeskåret til World Childhood Foundations prosjekter.

World Childhood Foundation ble grunnlagt i 1999 av H.M. Dronning Silvia av Sverige i samarbeid med 14 familiefond, private investorer og virksomheter, som alle delte den samme visjonen – å beskytte barns rett til en sikker barndom og forbedre levevilkårene for utsatte barn. I dag jobber fondet primært som inkubator for lokale tiltak som søker å hindre vold og seksuelt misbruk av barn. Siden 1999 har utallige prosjekter mottatt støtte fra Childhood-fondet, og flere tusen barn har derfor fått en tryggere barndom – fri fra overgrep og vold.

Les mer om World Childhood Foundation her.
H.M. Dronning Silvia av Sverige
H.M. Dronning Silvia av Sverige
En duk med et spesielt formål
Stoffet har en helt spesiell betydning for den svenske kongefamilien. Opprinnelig ble det vevd en trilogi av duker i hvert sitt design som en gave til H.M. Dronning Silvia på hennes 60-årsdag. En rød til jul, en gul til påske og en klassisk hvit til alle årstider og anledninger. Alle duker prydes av dronningens monogram, og hun står selv bak de elegante designene i samarbeid med den danske designeren Diana Holstein. Nå er det royale påskedesignet vakt til live for å hjelpe verdens barn.

Les mer om World Childhood Foundation her.

Historien om Dronning Silvias Påskeduk
Hos Georg Jensen Damask er vi stolte av å kunne bidra til World Childhood Foundation ved å veve og selge duken, og dermed støtte opp om forebyggingen av overgrep mot barn.  Det anslås at ett av fem barn i Sverige vil oppleve å bli offer for seksuelt misbruk på et tidspunkt i barndommen – og i mange deler av verden er dette tallet enda høyere (kilde: Stiftelsen Allmänna Barnhuset). Problemet er omfattende, og overgrepene finner sted i alle kulturer og samfunnslag.

Christian Borch, VP Product Management, håper at dukens helt spesielle historie og formål kan gi anledning til samtaler om barns trivsel hver gang den brukes:

”Det betyr mye for oss i Georg Jensen Damask å kunne støtte World Childhood Foundation i deres sak. Vi er derfor svært takknemlige for at H.M. Dronning Silvia har sagt ja til å bruke sitt personlige design til å samle inn midler til organisasjonen og ikke minst til å skape oppmerksomhet om hvordan vi unngår overgrep mot barn og unge. En duk lever lenge og gir god anledning til å prate om vanskelige emner når familie og venner samles rundt bordet. Mitt håp er at flere vil spre budskapet om H.M. Dronning Silvias innsats via World Childhood Foundation og dermed være med å bryte tausheten om overgrepene samt støtte organisasjonen aktivt eller økonomisk.”

Den unike duken er vevd av 100 % egyptisk bomull og prydet med H.M. Dronning Silvias personlige monogram. Duken er tilgjengelig i fargene White og Yellow. Ved kjøp av duken mottar man samtidig et Childhood-armbånd som en takk og et symbol på støtten til utsatte barn og organisasjonen. Armbåndet består av ti perler i forskjellige farger som hver symboliserer en artikkel i FNs barnekonvensjon – et vitne om at ethvert barn har rett til en barndom fri fra vold og seksuelle overgrep.

Se H.M. Dronning Silvias Påskeduk.
Dronning Silvias Påskeduk - Yellow og White