Damaskvevde juleduker

En klassisk juleduk

En damaskvevd juleduk fra Georg Jensen Damask er en duk som vekker minner og gjensynsglede. Juleduken er vevd i 100 % dobbelttvunnet kjemmet bomull og har en vakker blank overflate. En rød juleduk er opplagt til hjertenes fest, en hvit juleduk er diskret og elegant, mens en grønn juleduk sender tankene mot granskogen eller det gamle København. Juleduken finnes også i en rød variant med gyllent motiv.

 

Ikonisk juledesign

Juleduken har et vakkert damaskvevd mønster av flettede julehjerter og stiliserte grankvister. Dette mønsteret ble designet i 1975 av vever og tekstildesigner Bodil Bødtker-Næss, som var med i den indre kretsen av tekstilkunstnere rundt Georg Jensen Damasks veverier på 1970-tallet. Det ikoniske designet, som er elsket av generasjoner, går i dag igjen i en større damaskvevd julekolleksjon, som i tillegg til den klassiske duken inneholder spisebrikker, bordløper, oppvaskhåndklær og juletreteppe.

 

Juleduken i rød

Georg Jensen Damasks klassiske, røde juleduk er til deg som holder på tradisjonene og gjerne vil at julen skal være rød. Rød som de små bærene på kristtornen eller eplene på treet. Julefargen Deep Red er varm og nostalgisk og gjør umiddelbart julebordet ditt vakkert og stemningsfullt. Bruk den med matchende røde damaskvevde servietter eller kombiner julens farger og få et mer moderne bord.

 

Damaskvevd til julebordet

Å dekke opp til jul er en viktig tradisjon og et vakkert symbol på noe av det julen også handler om: At vi samler de vi er glad i og gjør en innsats for å skape god stemning. Georg Jensen Damask Juleduk legger opp til gode stunder rundt bordet gjennom hele desember, til en elegant julemiddag med familie og venner og til felles frokost julemorgen.