Damaskvevde juleservietter

En dekorativ stoffserviett

En juleserviett i lin eller damaskvevd stoff fra Georg Jensen Damask er et vakkert innslag i borddekkingen gjennom hele desember og på julebordet på julaften. Det finnes flere forskjellige varianter av julestoffservietter, og alle passer godt til både julemiddagen og til julehygge med venner og familie.

 

Enkle røde servietter

Klassiske stoffservietter som Plain, som er twillvevd i 100 % lin, og Damask-servietten, vevd i 100 % dobbeltvunnet kjemmet bomull, blir julefavoritter når du velger dem i julefarger. En rød juleserviett gjør julebordet ditt vakkert og stemningsfullt, de grønne juleserviettene sender tankene til granskogen og det gamle København, mens de hvite stoffserviettene er til deg som gjerne vil gjøre julebordet høytidelig og elegant.

 

Dekk opp til desember

Enten du bare er deg, om dere er to eller en hel familie som skal spise, er det verdt å bevare ritualene rundt det gode måltid. Å dekke opp til jul er en viktig tradisjon, det gjelder også i desember, hvor høytiden blander seg med daglige rutiner. Georg Jensen Damasks juleservietter legger opp til gode stunder rundt bordet, også når det bare er en enkelt småkake, en bolle med appelsiner eller en porsjon risengrøt som serveres.

 

Servietter til juleduken

Når julebordet skal dekkes, kan du velge klassiske stoffservietter som matcher duken, eller mikse julefargene og få et moderne uttrykk. Har du en damaskvevd juleduk med julemotiv fra Georg Jensen Damask, kan du velge damaskvevde servietter i samme julefarge eller gå for en juleserviett i lin. Å dekke bordet med servietter i stoff er en klassisk skikk. Bruk de røde juleserviettene til hverdags gjennom hele desember eller som en fin detalj på julebordet.