_Alt_text

DESIGNERE

Bent Georg Jensen

Bent Georg Jensen (1923-2014) begynte som bare 10-åring på veverskolen i sommerferien, og tok en grundig utdannelse i faget etter avsluttet skolegang. Han mistet foreldrene sine tidlig, og fikk som ganske ung ansvaret for virksomheten sammen med sin eldre bror. Allerede i farfarens tid hadde den vunnet priser ved blant annet verdensutstillinger i London og Paris. I 1944 tok han handelseksamen, men måtte året etter gå inn i ledelsen og overta Georg Jensen Damaskvæveriet i Kolding, etter brorens plutselige død.
Etter to år på Tekstilinstituttet i Borås i Sverige ble han i 1947 direktør for familieforetaket, og hadde en rekke kjente vevere som Bodil Bødtker-Næss, Kim Naver og Vibeke Klint ansatt for å utvikle nye mønstre. Selv tegnet han også ikoniske klassikere som bl.a. Tripp, Kubus og Abild – noen av designene finnes i kolleksjonen selv i dag. Firmaet vokste, og Bent Georg Jensen tenkte ut nye strategier for damaskvevingen. Nye automatiske vever ble bestilt fra England, franske jacquardvever fra Frankrike, og i 1963 ble en ny fabrikkbygning innviet. Bent Georg Jensen var medlem av det første rådgivningsutvalget for tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding.
Med sine inngående kunnskaper om damaskveving var Bent Georg Jensen gjennom flere tiår selve drivkraften i veveriets designutvikling. Selv tegnet han tidløse design for virksomheten, helt frem til 2011.
For Georg Jensen Damask har Bent Georg Jensen blant annet designet Abild-oppvaskhåndkleet, 1959-kjøkkenhåndkleet, Tripp-sengetøyet og Kubus-mønsteret som pryder både sengeteppe og puter.
PRODUKTER DESIGNET AV

Bent Georg Jensen