_Alt_text

DESIGNERE

Bent Georg Jensen

«Fortiden er forutsetningen for fremtiden», sa Bent Georg Jensen. Den driftige tekstilingeniøren og designeren spilte en viktig rolle i Georg Jensen Damasks forvandling fra landsbyveveri til designvirksomhet i tiden etter andre verdenskrig og flere tiår etterpå og stod selv bak noen av Georg Jensen Damasks viktigste klassikere.

Bent Georg Jensen (1923–2014) var sønn av Georg Jensen Damasks eierfamilie og gikk allerede som helt ung på vevskole i feriene og fikk senere en grundig veverutdanning, blant annet fra Tekstilinstituttet i Borås i Sverige, hvor han utdannet seg til tekstilingeniør. Han vernet i arbeidet sitt om vevehåndverket samtidig som han hadde blikk for moderne smak og behov.

Bent Georg Jensen var bare 24 år gammel da han i 1947 trådte inn som direktør i Georg Jensen Damask, og utover på 1960- og 70-tallet satte han design på agendaen og etablerte samarbeid med kjente vevere som Bodil Bødtker-Næss, John Becker og Vibeke Klint. Han tenkte ut nye strategier for damaskvevingen. Nye automatiske vever ble bestilt fra England, franske jacquardvever fra Frankrike, og i 1963 ble en ny fabrikkbygning innviet.

Selv tegnet han tidløse design for virksomheten, helt frem til 2011, damaskmønstre, som alle tok utgangspunkt i det gamle vevehåndverket. Blant hans mest kjente design er det stripete oppvaskhåndkleet Abild og sengesettet Northern Light.

Bent Georg Jensen var medlem av det første rådgivningsutvalget for tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding.
PRODUKTER DESIGNET AV

Bent Georg Jensen