_Alt_text

DESIGNERE

Jette Nevers

Jette Nevers (f. 1943) er utdannet ved Kunsthåndværkerskolen i København i 1965. Ved sin avgang fra Kunsthåndværkerskolen åpnet Jette Never eget verksted, og ble kjent for sine enkle, naturfargede skjerf og ponchoer. Fra ca. 1970 har hun eksperimentert med forskjellige veveteknikker, og utført en rekke nøye komponerte bildetepper til større dekorasjonsoppgaver. Samt antependier, kortepper og messehagl til en rekke danske kirker. Jette Nevers har alltid hatt elever på verkstedet sitt, og har på den måten hatt en betydelig innflytelse på dansk tekstilkunst.
Jette Nevers arbeider med bildeveving i bred forstand. Hun er en av de få som forvalter å kunne utforske selve veveteknikken for å skape bilder og komposisjoner, som senere danner grunnlaget for de enkelte arbeidene. Hun ble tidlig oppdaget av veverne Franka Rasmussen og John Becker, som representerer henholdsvis den frie tekstilkunsten og den stramt disiplinerte vevingen. Jette Nevers verk kan deles inn i fire hovedgrupper – billedvever, kirkelige oppgaver, design av metervarer og frie eksperimenter.
I 1978 startet et årelangt og stadig aktuelt samarbeide med Georg Jensen Damask. Fra Jette Nevers hånd har det kommet stilsikre klassikere som Facet og Snefnug til kolleksjonen.
Med flere kjente verk og en lang rekke utstillinger i både inn- og utland, har Jette Nevers satt sitt tydelige preg på dansk tekstilkunst.
For Georg Jensen Damask har Jette Nevers blant annet designet Facet-sengetøyet og Snefnug-kolleksjonen, som består av dekkeservietter, bordløpere og duker.
PRODUKTER DESIGNET AV

Jette Nevers